Home 1

[rev_slider_vc alias=”home1″]

Wordt de Vrijmarkt 2020 een succes????

De organisatie van de vrijmarkt  heeft er vanaf begin januari 2019 weer alles aan gedaan om de vrijmarkt van 26 mei 2019 tot een succes te maken. De vergunningen werden aangevraagd, de kramen werden gehuurd, de verkeersregelaars werden weer geschoold etc.  Geen werk werd geschuwd. Eén ding kan de organisatie nog niet regelen: GOED WEER.

Meer dan 400 kraamhouders en standhouder schreven zich weer in. Oude bekenden maar opvallend veel nieuwe gezichten. Zo’n kleine 1000 plaatsen moesten verdeeld worden onder zo’n 400 deelnemers. De inschrijving zou eindigen op 18 april. Tot onze eigen verbazing moest in  de tweede week, dus na 10 dagen, het inschrijfformulier al van de site worden gehaald omdat we bomvol zaten. Veel mensen die op het laatst toch graag wilden meedoen moesten we teleurstellen. Ook wat betreft de markt van 2020 verwachten we dezelfde drukte………….

De datum is 17 mei 2020

Ook wordt er dit jaar weer een gratis kindermarkt georganiseerd op het grasveld van de Posthoornstraat. Inschrijven voor dit festijn kan vanaf zaterdag 2 mei bij Ria. Ria is vanaf een uur of negen die dag bereikbaar onder nummer 076-5144992. Op de dag van de kindermarkt die zo ongeveer om 8 uur zal beginnen zullen de ingeschreven kinderen door Archanchella en haar team een plaats krijgen toegewezen. Archanchella en haar team staan er voor in dat het voor de kinderen een geweldige dag wordt.  Een draaimolen zal de pret alleen maar verhogen.

 

Graag nog even aandacht voor de volgende punten:

  • Parkeren
  • Vuil
  • Aanlooproute

Wat het parkeren betreft zou het fijn zijn dat met name de bezoekers de auto’s parkeren op de parkeerterreinen in de buurt. Bewoners van de straten direct in de omgeving zouden dan voor een deel ontlast worden. Het is immers geen pretje om je huis bijna niet uit te kunnen

Een jaarlijks terugkerende vraag is of de deelnemers hun vuil niet willen achterlaten maar meenemen naar huis. Wanneer zou blijken dat er toch weer vuil achterblijft en dit van gemeentewegen de volgende dag moet worden opgeveegd volgt een gepeperde rekening aan het adres van de organisatie. E.e.a. zou tot gevolg kunnen hebben dat we de prijzen volgend jaar opnieuw moeten verhogen. Het zou zo leuk zijn als we die prijzen eens konden verlagen. Jan en Peter vragen, smeken,  u dan ook: Laat niet als dank………. !

Elders op onze site komen over enkele weken de gewijzigde aanlooproutes te staan. Houd u hier aan. Dat voorkomt opstoppingen en daardoor een hoop irritatie De verkeersregelaars zullen u niet toelaten indien u de verkeerde aanlooproute kiest.

Rest de organisatie u een goede markt en  een prettige dag te wensen.

Jan en Peter